Outplacement

Niet alleen arbeidsongeschiktheid is een reden om op enig moment te willen of moeten oriënteren op ander werk. Reorganisatie, verschil in inzicht over de uitvoering van een functie of zelfs een conflict kan leiden tot situaties, waarbij een werkgever en een werknemer besluiten dat het beter is om afscheid van elkaar te nemen. Ook dan zal er aandacht moeten zijn voor het verwerken van dit nieuwe, soms onverwachte toekomstperspectief.

Een goede begeleiding van een werknemer in deze situatie, waarbij ruimte is voor de persoonlijke verwerking, maar ook praktisch gekeken wordt naar arbeidsmogelijkheden buiten de organisatie, is een minimale voorwaarde voor succes. In een dergelijk outplacementtraject staan de volgende stappen centraal:

Verwerking en heroriëntatie

Het verlies van een baan en alle zekerheden die daarmee samen hangen heeft een grote impact en deze periode kan worden vergeleken met rouwen. Deze gevoelens en emoties moeten eerst de ruimte krijgen en verwerkt worden, voordat iemand zich kan storten op het vinden van een nieuwe baan. Onze jobcoach gaat hierover met de werknemer in gesprek en zal zicht bieden op kansen en mogelijkheden voor de toekomst.

Loopbaanonderzoek

In deze fase van het traject gaan we met de medewerker aan de slag om een beeld te krijgen van zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, ambities en toekomstplannen. Waar ben je goed in, wat zijn ontwikkelpunten, waar krijgt je energie van, welke vaardigheden en kwaliteiten heb je? Uit deze fase wordt helder welke richting de medewerker op wilt. Is dit bijvoorbeeld een hele nieuwe richting of misschien wel dezelfde functie in een andere branche?

Netwerk opbouwen en sollicitatietraining

Samen bouwen we een sterk CV. Solliciteren is hard werken. Het is intensief en onzeker. Ongeacht je achtergrond, leeftijd of de lengte van je laatste dienstverband zullen wij je helpen het beste in jezelf naar boven te halen en je leren je kwaliteiten dusdanig in te zetten, dat je een sterke kandidaat op de arbeidsmarkt wordt.

Voordelen van outplacement

Het aanbieden van een outplacementtraject, kan op een positieve manier bijdragen aan het op een goede manier beëindigen van een dienstverband. Ondanks het ontslag laat een werkgever zien dat die om de medewerker geeft en graag bijdraagt aan zijn of haar vervolgstappen. Dit geeft rust en perspectief op de toekomst.

Meer weten?

Bel of mail ons gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Bekijk ook eens incgezondwerken.nl
Sluiten